Προτάσεις διαμονής

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις διαμονής και τον τιμοκατάλογο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Αναχωρήσεις

Οι αναχωρήσεις αναγράφονται αναλυτικά στον τιμοκατάλογο

Σκωτία - Highlands

8 ημέρες

ΧΑΡΤΗΣ

Σκωτία - Highlands

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στις 19.00 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Πτήση στις 21.15 για το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου – Άφιξη στις 23.20 τοπική ώρα. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας και επιβίβαση στο πούλμαν για να αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Πρωινό, μία πρώτη μικρή  γνωριμία  με το Εδιμβούργο, στο οποίο θα ξεναγηθούμε και θα  το γνωρίζουμε στο τέλος της εκδρομής μας. Αναχωρήσουμε για την πανέμορφη, αναγεννημένη Γλασκώβη. Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάνγκο, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΡΟΣΑΚΣ – ΛΙΜΝΗ ΛΟΜΟΝΤ – ΟΜΠΑΝ

Μετά το σκωτσέζικο πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Λομόντ περνώντας μέσα από το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς, όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό σκηνικό,  με τα ωραιότερα τοπία των νότιων Scottish Highlands.  Στη διαδρομή μας θα έχουμε επιλεγμένες στάσεις για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το υπέροχο αυτό μέρος. Μέσω των λιμνών Awe, Kilchum, Castlem και Etive με το κάστρο Dunstaffnage να στέκεται επιβλητικά στο πέρασμα του χρόνου, θα φθάσουμε στην περιοχή της λίμνης Όμπαν.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΟΜΠΑΝ

Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull), ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Σκωτίας  και του νησιωτικού συμπλέγματος των Εβρίδων. Κατά τη σημερινή ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κι ένα αποστακτήριο παραγωγής ουίσκι. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΟΜΠΑΝ – ΛΟΧ ΝΕΣ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΑΒΙΕΝΜΟΡ

Πρωινή αναχώρηση για μια θαυμάσια διαδρομή στα περίφημα Χάϊλαντς της Σκωτίας. Από το Φορτ Ουίλιαμ, στους πρόποδες της υψηλότερης βρετανικής βουνοκορφής Μπεν Νέβις, φθάνουμε στο Φορτ Ωγκάστας και στη συνέχεια θα κινηθούμε παράλληλα με τη μυστηριώδη λίμνη Νες (Loch Ness) και «τη Νέσι» της, το τέρας που θρυλείται ότι ζει σ  τα νερά της. Επιβίβαση σε πλοιάριο για μια ωριαία κρουαζιέρα στη λίμνη (προαιρετικά  £30), κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε από κοντά το ωραιότατο τοπίο με τα ερείπια του κάστρου Χουργάρτ. Αποβίβαση στις παρυφές της πρωτεύουσας των Χάιλαντς, το Ίνβερνες. Άφιξη και επίσκεψη στην πόλη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Άβιεμορ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΑΒΙΕΝΜΟΡ – ΠΙΤ ΛΟΧΡΙ – ΠΕΡΘ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Εδιμβούργο.  Κατά την διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Μπλερ Άθολ. Ο Δούκας Άθολ είναι ο μόνος Δούκας όπου  έχει το δικαίωμα ιδιωτικού στρατού. Ο σημερινός του στρατός ανέρχεται στους 100 στρατιώτες Χαιλάντερς.  Συνεχίζουμε την διαδρομή μας  μέσα από την χαράδρα του Κιλκράνκι  για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και για γεύμα (προαιρετικά). Συνεχίζουμε για το Πέρθ, την παλιά πρωτεύουσα της Σκωτίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τέη. Αναχώρηση και άφιξη στο Εδιμβούργο (60 χλμ.). Άφιξη στο ξενοδοχείο το απόγευμα, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος και  διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε την Νέα – Γεωργιανού τύπου – πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 8ου αιώνα. Θα δούμε πολλά όμορφα, ιστορικά κτήρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες και μεγάλους δρόμους. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης, το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το όμορφο Παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκοτία, δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα διασχίσουμε τη Παλιά Πόλη βλέποντας την Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας. Προαιρετική συμμετοχή σε μία σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT.

8η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά από το  πλούσιο Σκοτσέζικο  πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε  χρόνο ελεύθερο στην διάθεση μας. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση στις 14.40 για την  Θεσσαλονίκη,  με άφιξη στις 20.30 στο ’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’.ΣΚΩΤΙΑ & ΧΑΪΛΑΝΤΣ

 

Φωτογραφίες

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Γύρος Πελοποννήσου

Λευκάδα – Πάργα

Sharing is caring!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  •   Βενιζέλου 4, 546 24 Θεσσαλονίκη

  •   Tηλ: 2310 230604 – 2310 285971
            Fax: 2310 238651 – 2310 264833

  •    Mail: info@pantheon-travel.gr

         

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

© Copyright Pantheon - Travel 2016
Eπιμέλεια: Alpha Marketing | Ανάπτυξη: ArtColor.gr